Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

2012/01/30 16:43:23

weer in Woerkum

Weer in Woerkum.

30 Januari

We werden wakker met een laagje sneeuw. Zo dat de wereld wel met poedersuiker bestrooid leek. Gelukkig hebben we nu wel een antislip dek, maar voor de veiligheid toch maar netjes de reddingsvesten aan met het werk aan dek. Fijn weer varen. De Zonnebloem vertrekt naar Geertruidenberg voor reparatie en wij naar Woerkum onze thuishaven.

Hoe verder we kwamen, hoe minder sneeuw er op de weilanden lag. Verder liep alles vlot, alleen de deur van de Beatrixsluis haperde met opengaan. Misschien vond hij het wel te koud vandaag.

In het begin van de middag komen we in Woudrichem aan. Het water is weer wat gezakt en de andere schepen liggen weer op hun plek en ook wij gaan weer aan ons steiger liggen. Frans wacht nog de taak om een nieuwe impeller in de generator te zetten. Gisteren was hij kapot gegaan en hebben we maar iets uit de oven gegeten. We hadden gelukkig spanning van de Zonnebloem, dus alleen de kookplaat konden we niet gebruiken.

We hebben zaterdag onze Utrechtperiode afgesloten met een bezoekje aan het kleinste museum van Utrecht. Het kruideniersmuseum met winkeltje. Grappig, veel herinneringen komen bij zo’n museum boven aan je jeugdjaren. In het winkeltje ulevellen gekocht. Ze werden op een oude weegschaal met gewichtjes afgewogen en in een puntzakje gedaan.

Verder nog lekker gegeten en gewinkeld en met een bos tulpen weer naar boord.

Ik heb ook nog niet verteld dat Kirsten onze oudste dochter met haar Jeroen in het huwelijksbootje stapt. Nu hebben we twee dochters die de bruid zijn. Voor Elske is de jurk al aangeschaft en met Kirsten gaan we nog kijken.

Inmiddels is het in Woudrichem ook gaan sneeuwen. Zo leuk wordt het dan. De haven lijkt wel een Anton Pieckplaatje.

 


Elske
2012/01/30 19:10:25
Winter wonderland
Toch leuk dat ze thuis ook een winterwonderland regelen:-) fijn dat jullie plekje weer 'begaanbaar' is.
Sjoerd, Anouk en Jelte
2012/01/30 17:08:24
Welkom thuis!
Welkom terug in Woudrichem, ook wel weer leuk na een tijdje in de grote stad toch?