Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

2012/04/28 17:34:17

Teer lijnolie en ouwe klare

Teer, lijnolie en ouwe klare race

28 April

Vandaag weer een spektakel! De teer, lijnolie en ouwe klare race is weer gehouden. Deze race wordt door  Zalmdrijvers gehouden. De start is in Werkendam en via Hardinxveld , Gorkum naar Woerkum. In ieder stadje wordt er gestreden om een bokaal. Soms worden er vragen gesteld, elders wordt er gekeken naar originele uitvoering van scheepje en bemanning of zoals bij ons in Woerkum wordt er gevaren. Met een vliegende start vertrekken alle drijvers uit de historische haven richting Andelse sluis en weer terug.


Er mag geen gebruik worden gemaakt van de motor, maar verder kan eigenlijk alles. Roeien, peddelen, zeilen. Grote pret om ze allemaal uit de haven te zien gaan, een heus gevecht en zoals vandaag met veel wind moeten ze hard werken. Het voordeel van de wind is dan wel weer dat er op de rivier gezeild kan worden.

Frans moest in Gorkum zingen met het visserskoor. Met een historisch scheepje, De Dankbaarheid is het koor naar Gorkum gevaren. Ik had mazzel en mocht ook mee. Lekkere hapjes, verzorgt door de kookstudio en Woerkums bier brachten de stemming tot grote hoogte.

Na afloop hebben we de huig van Elske d’r drijver gepast en het ziet er naar uit dat het mooi wordt. Een hele klus is het om met de hand een huig te naaien. Zwaar om door alle lagen stof heen te steken en dan moeten de steken het liefst net zo groot en op gelijke afstand van elkaar zijn. Pfff.


Tante Bep
2012/05/06 17:04:05
Klienzoon
van middag Jullie Kleinzoon gezien. wat een lekker ventje is het al.
Lag heerlijk te rollen over de grond.
wat gaat het toch hart \
Gr Tante Bep.
Anouk, Sjoerd en Jelte
2012/04/30 15:33:45
drijvers
Dat ziet er weer reuze gezellig uit. Met wat wind erbij wel leuk!