Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

2012/04/01 10:37:26

Hout

Hout

1 april

We hebben dan eindelijk hout voor nieuwe luiken gekregen. Het ligt er al bijna 2 weken, maar hadden problemen met onze site. Het hout is helemaal uit Drenthe gekomen (Eigenlijk uit Siberië dus van de winter zal het hout het niet koud hebben). Bij dit bedrijf hebben we tijdens ons rondje Nederland hout voor de loopplank gekocht.

Het is keurig bij ons steiger afgeleverd met een kooiaap. Wat een rare aap dacht ik, maar het blijkt een soort heftruck te zijn haha. Mijn telefoon was een dagje in storing, maar gelukkig heeft Erick met Frans gebeld en zo kwam alles toch goed.De volgende dag heeft Frans een dagje vrij en zo zijn we de hele dag bezig geweest om het hout te zagen en aan boord op te stapelen. Fijn weer om buiten te spelen zeg, ik liep zelfs met een rood hoofd rond. Na een hele dag sjouwen ( toch drie kuub hout weggewerkt zo’n twee ton aan gewicht ) zijn we moei en gaan straks even lekker douchen om de vermoeidheid weg te spoelen.

De komende tijd zijn we met mooi weer dus duidelijk aan het luiken maken. Twee luiken per dag als we hard door werken geeft ongeveer dertig dagen werk. Omdat we ook wel eens wat anders willen, zoals varen, wandelen en fietsen, zal het wel een lange tijd gaan duren voor alle luiken netjes zwart op ons schip liggen.


dirk
2012/04/04 09:06:45
hout
Fijn dat het hout er eindelijk is.
goed dat de lente er al was om het te zagen
succes met het maken
Tante Bep
2012/04/03 20:23:19
Hout
Hoi frans en Mieke
Jullie hebben weer heel wat te doen, Wat een klus zou wel mooi worden. Succes er mee